Esthetiek

Indien u last heeft van verkleurde of grauwe tanden zijn er volgende mogelijkheden:

 1. Bleaching of bleken
  Dit is de minst invasieve manier. Na het vervaardigen van individuele bleekbeugels, kan u 14 dagen thuis bleken met de meegeleverde gels. U dient ze minimum 3 uur per dag te dragen. Tijdens deze periode is het af te raden sterk gekleurde voedingsproducten te eten zoals curry of rode wijn.
  Na het verstrijken van de 2 weken komt u opnieuw langs om het resultaat te beoordelen en de tanden worden ook terug versterkt met een speciale tandpasta.
  Om het resutaat lang te behouden is het aan te raden elk jaar een tweetal dagen opnieuw te bleken.
 2. Facetten
  Met deze behandeling worden verkleuringen die meer intens zijn alsook lichte afwijkingen in de tandstand gecorrigeerd. Er wordt een kleine hoeveelheid van de voorzijde afgeslepen. Nadien worden er dan 'facetten' voorgekleefd in de gewenste kleur. Er is keuze tussen 2 materialen. Composiet is de goedkopere oplossing maar deze moeten op regelmatige basis worden bijgewerkt en vervangen worden. Porselein is de 2e optie. Deze facetten zijn kleurvast en veel sterker dan composiet, voor een echte Hollywood smile. 
 3. Indien u vindt dat uw tanden niet mooi gepositioneerd zijn dient u een orthodontische behandeling te volgen. Zie orthodontie
 4. Zijn uw tanden afgeleten door het tandenknarsen? Ook hiervoor zijn tegenwoordig mooie oplossingen om de lengte van de tanden terug te herstellen. Samen met mijn labo wordt er een 3D ontwerp gemaakt. Dit kan dan worden gepast in de mond. Bent u tevreden met de pas, dan kunnnen we deze opbouw realiseren.